Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Rental Magica

2009. szeptember 08. - mazur51

 

rentalMagica_06

Egy alternatív Földön járunk, ahol a mágia mindennapos megszokott dolog, sőt egyes cégek külön arra szakosodnak, hogy a mágusaikat bérbe adják az ügyfeleknek. Ezek a Rental Magicak.

Az egyik ilyen cég, az Astral elnöke Iba Itsuki, csak nem régen vette át az elnökséget, apja halála után. Nem ért az egészből, a varázslatot meg egyáltalán nem ismeri, de mégis van egy különleges tulajdonsága, ami miatt a csapat hasznos tagja tud maradni - az örökké kitartó természetén kívül - , ez pedig a bal szeme.  Az pedig birtokolja a Glam tekintetet ami képes meghatározni az ellenfele gyenge pontját, képes előre látni minden támadást és képes előre kalkulálni. Egyetlen hátránya, hogy lassan de biztosan felemészti, éppen ezért rendkívül érzékeny az erősebb mágiára, ezért szemkötőt is visel.

Az Astral tehetséges emberekből áll, van köztük, Shintoista, Kelta boszorkány, egy Onmyoudou, Szellem és Buddhista.A vállalkozások között nem képvisel nagy hatalmat, de mégis a nagyobb ügyeket valahogy mindig ők kapják. A Goetia elnökével, Adelicia Lenn Matherssel gyakran összedolgoznak és a hölgy ráadásul gyengéd érzelmeket táplál Itsuki felé, akárcsak Honami, aki gyerekkora óta ismeri a fiút és tudja mikor lett olyan amilyen.

1549758055_9ca11006c7

Egy japán light novel sorozat Makoto Sanda történetével és pako illusztrálásával. A The Sneaker magazinbaj jelent meg a Kadokawa Shoten publikálásában és még jelenleg is folytatódik, most 14 kötetnél jár.

2006-ban mangát is indítottak belőle Sanda története alapján és Narimiya Akiho rajzaival , ami három kötetet számlál és folytatódik  - az Asuka magazinban, a kiadó ua. Akárcsak Makoto2 által illusztrált 2007-ben indult Rental Magica from Solomon sorozat. ( Ez két kötetetes most)

Az animetZexcs készítette és 2007 október 7 és 2008 március 23 között huszonnégy epizódon keresztül vetítették.

Műfaját tekintve akció vígjáték, sok mágiával és kevéske romantikával.

A történet nem egybefüggő, a részek nem időrendi sorrendben vannak és nagyjából nincs összefüggés közöttük. Talán csak a vége felé lesz, de ott is a főellenséggel - amire az opening is épül - nem foglalkozik túl sokat. Amolyan slice of life lenne, ha nem mágusokról lenne szó.

A karakterek egy jó pont mindenképp, Adelicia és Sekiren mindenképpen dicséretet érdemel, Honami folytonos aggódós pillanatai, meg a vége felé a viselkedése inkább zavaró volt, mint megkapó.

A hangzás nem rossz, a varázslatok nevei nagyon jól hangzanak, de nem sok értelem van benne, viszont az effektek szépen szólnak és az egyéb zajok is a helyükön vannak.

A szinkron kiváló, most is szép számmal akadt kedvencem benne :

Mikako Takahashi (Adelicia), Junichi Suwabe (Nekoyashiki), Katsuyuki Konishi (Sekiren), Hiroki Yasumoto (Judaicus), Yuko Kaida (Daphne).

A zene a szimfonikus vonalat erősíti néhol jazzes beütéssel, ez Jun Ichikawa és Takahito Eguchi érdeme. Kivetni való nincs benne, igen korrekt aláfestést készítettek hozzá.

Az opening és ending is bőven megállja helyét. Hallgassátok meg

A grafikára szavam se lehet, mert remek lett a képi világ. A Magi Night kifejezetten hangulatos lett, a szereplők megrajzolása is kellemes és az érzelmek kiülnek az arcukra ha komolyra vált a helyzet. A hátterek szintén csodásak. A varázslások pedig üdítően hatnak az amúgy nem túl komoly sorozatban.

rental_magica_001rental_magica_002rental_magica_004rental_magica_008rental_magica_010rental_magica_011rental_magica_014

Ha kicsit ki akarsz kapcsolni, tökéletes választás lehet, de ezt a tartalmat bőven elég lett volna 13 részben leadni, vagy pedig rendesen lezárni, remélem azért lett ilyen mert még folytatják és nem akarják ezt is így hagyni, mint sok mát.

Összesítve : Szórakozni kiváló. MAL 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr616242042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fthhh 2013.03.15. 12:44:05

Én is nagyon szeretem..legalább annyira mint a D.Gray-man-t vagy a Katekyo-t ..:D
süti beállítások módosítása