Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Argento Soma

2009. augusztus 16. - mazur51

 

7399fc8a18ab18ba0ab41eb73c2aed5b_full

Kaneshiro Takuta az egyetemen nemrég végzett ifjú kutató, szakterülete a fémek. Egy nap egyetemi szerelmes Agata Maki és professzora meglátogatja és felkéri , hogy vegyen részt egy szigorúan titkos projektben. 2054-et írunk.

Miután elvállalta, megtudja hogy Maki és a professzor bejárták a földet és idegenek  részeiből összeraktak egy  földönkívüli lényt, de sajnos nem tudták életre kelteni és mivel fémből van, ezért szükségük van Takutára. A lény , akit a professzor Franknak nevezett el - ami Frankeinsteinre utal - sikeresen életre kel, és öntudatra ébred. Ám ez nem várt katasztrófával is jár, aminek eredményeképp a súlyosan sérült Takután kívül, mindenki az életét veszíti.

A kórházban a rémült és zavarodott fiú bosszút esküszik Frank ellen és ezzel egy időben feltűnik egy titokzatos férfi, Mr. X aki segít neki megadni azt amire vágyik.

2059-ben az idegenek folyamatosan és egyre nagyobb számban jönnek a Földre , az elpusztításukra az Egyesült Nemzetek létrehoztak egy különleges katonai alakulatot, ami a legkorszerűbb harci gépekkel  - a SARG-ok - és legjobb pilótákkal rendelkezik. Ehhez az egységhez kerül Takuta, Lt. Ryu Soma néven pilótaként.

A sok bevetés során megtörténik az amit mindig is várt, megtalálják Frank-ot, aki barátságot kötött egy kislánnyal. A hadsereg felhasználja a lányt, hogy a lény segítsen nekik a szinte lehetetlen küldetésekben, vagyis Lt. Soma rákényszerül, hogy együtt dolgozzon Frankkal. Állandóan vívódik, régi és új énje között, a bosszú és megbocsájtás között, miközben egyre inkább úgy tűnik, hogy megkedvelte a lényt - habár ezt nem hajlandó beismerni.

Mindezt csak bonyolítja az, hogy nem tudni Mr. X célját, és az idegenek is egyre gyakrabban és nagyobb létszámban jelennek meg.

Argento_Soma_2

A Sunrise Studio animálásában egy rendkívül komoly és mély érzelmekkel bíró science-fiction drámát kapunk, amiben a harcok állandó szereplők, de hangsúlyt mégis a végtelen emberi szenvedés, őrlődés és kínlódás adja, ami Soma-t jellemzi.

A hangzás az akkori színvonalnak bőven megfelel és nagy szerepet is játszik abban, hogy kellően átéljünk egy egy bizonyos jelenetsort.

A szinkron fantasztikus, amiből kiemelkedő teljesítményt nyújt a Takuta\Soma szerepében brillírozó Hoshi Souichiro . De szokás szerint mindenki kiválóan teljesít.

A zenéért Hattori Katsuhisa a felelős és pont azt az atmoszférát adja meg az animenek, amilyennek lennie kell, kiérződnek belőle a melankolikus szenvedéssel teli pillanatok éppúgy, mint a csaták során lévő lüktetés. Külön nem igazán érdemes hallgatni, de aláfestésnek tökéletes egy ilyen műhöz.

argento_soma-1024-03

Készült hozzá, egy egykötetes manga is, ami a történetet mutatja be, csak rövidebben. Valamint egy Ova ami, a sorozat közepe tájékán játszódhat és Sue Harris-re koncentrál, bemutatva a fiatal korát és hogy miként élte át azt, miközben egy idegennel van összezárva a jég belsejében.

A sztori már az elején több meglepetéssel is szolgál, de ez az idővel csak fokozódik. Fordulatokban gazdag, nem lehet kiszámítani mi következik és kivel következik be.

A grafika, hozza az akkori színvonalat, mivel nem mai darab, néhánytoknak bánthatja a szemét, de nekem a kézzel rajzolt ősi stílus mindig is jobban áthozta a történéseket - de persze ez nem azt jelenti, hogy nem döglök egy jó 2008-09-es grafért. Ez a színvilág teljesen leutánozza az emberek érzéseit és lelkivilágát egyaránt. 

argento_soma_002argento_soma_006

Sokaknak NGE szerűnek tűnhet, de ha nem ezzel lesztek elfoglalva, akkor egy hatalmas sorozatot láthattok, egy olyan emberrel aki annyi szenvedést élt át már, mint csak a legkevesebben.

Minden hazai dvd kiadónak üzenném ilyet kérünk mi is

51YD8ESR0GL._SS500_

Igazi meggyötört főhős, izgalmas világgal. MAL 9 pont.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr3816242036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása