Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

XIA RI FU XING - Vigyázat már megint nyomozunk

2009. augusztus 11. - mazur51

 

238765twinkletwinkleluckystarsadckwonow8

Történet : A hongkongi rendőrség meghívja öt nyomozóját egy pattayai nyaralásra, kissé ügyetlen, de jótékony segítségükért a bűnügyek felgöngyölítésében. Egyikük, Kidstuff (Sammo Hung) lelkesedése azonban hamar kétségbeesésbe fordul, amikor a gyönyörű rendőrfelügyelő, Ba Wah (Hu Hui-chung) közli vele, hogy nem kedveli. Hongkongból az a sürgős utasítás érkezik, hogy szerezzék meg a drogkereskedők feketelistáját, ám amikor Ba Wah átvenné a haldokló célszemélytől, csak annyit tud meg, hogy a listát elküldték Miss Wangnak Hongkongba. A szupercsapat útnak indul, a thai keresztapa pedig bérgyilkosokat küld hongkongi riválisára, Lau-ra. Ekkor lép be a képbe Muscles (Jackie Chan) és barátja, akik azt a feladatot kapják, hogy védjék meg Lau-t.

Eredet : Ez a Fuk sing go jiu - Vigyázat nyomozunk második része, ami nem kötödik szervesen az elsőhöz, de jó ha már láttuk, már csak  a szereplők miatt is érdemes, mert kavarodást okozhat ez a  sok hülye az elején.

Kivitelezés : A film középpontjában annyira senki sem áll, hiába Jackie Chan a főszereplő a legtöbb figyelmet azonban 4 őrült és Sammo Hung hülyülése kapja, a nőszerzési gyakorlatok és állandó baromságaik.

A Hong-Kong-i színészek legtöbbje feltűnik, aminek csak örülni lehet, itt van pl Michelle Yeoh, Biao Yuen, Richard Ng, Eric Tsang, John Sham, Kiu Wai Miu, Shui-Fan Fung, Sibelle Hu.

A zenére nem térek ki, az pont olyan jó mint a legtöbb jó HK-i akciófilmeknél, semmi több. A fényképezés is dettó ilyen jó.

A sztori amúgy nem egy agytröszt munkája, de ezzel együtt is remekül szórakoztam végig. Főként vígjáték, persze tele van pörgéssel de mégis a humor van leginkább előnyösebb helyzetben.

000001003

997

Egy szó mint száz, mindenkinek ajánlom ezt régi de annyira mégse régi filmecskét amiben mindenhol csak remek arcokba lehet botlani, hatalmas viccekre és gyorsan lüktető akciókra.

 Ennyi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr9216242032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása