Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Aozora Shoujotai

2009. augusztus 01. - mazur51

 

412

A fiatal tisztet, Isurugi Takuya őrmestert áthelyezik az Iruma Légibázis 801-es Taktikai Gyakorló Repülőszázad-hoz Az Airbats-hoz, amely egy légi-akrobata század. Másik különlegesség, hogy a két magasabb rangú tisztet kivéve, minden tagja nő.

Amikor Takuya megérkezik egy félreértésből adódóan nem bánnak vele rendesen, de idővel nem csak megkedveli, hanem bele is szeret a két legjobb pilóta, Mitaka Arisa és Haneda Miyuki őrmester.

A férfi egyetlen célja azon túl, hogy nem okozzon több félreértést az, hogy a legjobb légiakrobata századot megteremthesse, persze a lányok segítségével. A 801-es századot azonban nem nézi mindenki jó szemmel. Sokan a légierőnél feleslegesnek tartják  és fel akarják oszlatni, ezért újra és újra olyan kihívások elé állítják a 801-eseket ami talán a bázis bezárásához vezethet.

801_tts_airbats_011

A 801 T.T.S. Airbats (青空少女隊, Aozora Shōjotai "The Blue Sky Girls Squad") néven is ismert történet Shimizu Toshimitsu mangája alapján készült ami Tokuma Shoten publikálásában jelent meg Monthly Shōnen Captain magazinban a kilencvenes évek elején és három kötet készült belőle.

1994 és 1996 között elkészítették a hét részes OVA-t is Yuji Moriyama rendezésében és a Studio Fantasia , Tokuma Shoten , Victor Entertainment animálásában.  2005-ben az ADV Films megvette a licenszet és az USA-ban is kiadták. Az OVA elkészítésében a Japán Önvédelmi Légierő is közreműködött egyébként.

A műfaját leginkább a romantikus hárem vígjátékba lehetne besorolni, jóllehet csak két nő szeret bele a főhősbe. Akció is szép számmal akad és az ilyenkor szokásos drámai jelenetek is benne vannak.  Na meg a kötelező ecchi fanszervíz.

A sztori nem túl bonyolult és a hét epizód alatt cseppet sem lesz vontatott, még akkor se ha néha olyan dolgok is vannak benne, ami amúgy nem illene oda. Nem összefüggő, de nem is olyan különálló, amolyan mindennapi élet cselekmény van benne és a lezárás ... na az nincs.

801_t.t.s._airbats_007

A karakterek változatosak és mindegyiknek van valami a személyiségében, amit szeretni lehet.

 

  • Isurugi Takuya őrmester: Kiváló szerelő és megrögzött animefan, sokszor kerül olyan szituációkba amit később nehéz kimagyarázni
  • Mitaka Arisa őrmester: Az egyik legjobb pilóta, kemény és nyers, de legbelül kedves és őszinte ember
  • Miyuki Haneda őrmester: A másik legjobb pilóta, kedves és segítőkész, sokszor veszekednek Mitaka-val
  • Shimorenjaku Yohko őrmester : Kicsi, aranyos és teljesen kiismerhetetlen a jelleme, sokszor bolondozik és van egy denevére, Chi-chan.
  • Saginomiya Sakura : Kedves és kötelességtudó, szereti a fogadást és a japán balladákat énekelni, amit sokan nem értékelnek
  • Kouji Kengamine parancsnok : Vérbeli katona, ő sem szereti a801-eseket, mindenáron ki akar szúrni velük, mégis sokszor segít nekik
  • Mitsuru Konishi százados : Egy nagydarab napszemüveges idióta, aki folyton gyúr és nem bírja a japán balladákat, a század kisfőnöke

A hangzás beváltja a hozzá fűződő reményeket, vagyis pontosan olyan amilyennek lennie kell, és bár fontos szerepet játszik a repülőgépek és egyéb hangok, a lényeget mégis a látvány adja.

A szinkron nem rossz, bár néhány szereplőnek adtam volna jobb seiyuu-t is, de ezzel együtt is a bőven élvezhető színvonalat adja. Orikasa Ai Mitaka szerepében tetszett nagyon.

A zene főként a szintetizátoros dallamokat vonultatja fel, egyszer kétszer néha egy kicsit tradicionálisabb illetve klasszikusabb ritmusokkal.  A komponisták, Norimasa Yamanaka és Seikou Nagaoka.

A grafika végig kézzel rajzolt és ennek megfelelően olyan szép is. Az akkori megjelenítést tükrözi. A karakterek és repülőgépek megrajzolása is kellemes és ami a fő, nagyon sokszor igen részletes az ábrázolásuk.

801-t-t-s-airbats-2474801_tts_airbats_013801_tts_airbats_015801_tts_airbats_020801_tts_airbats_009

De aki azt hiszi itt meg is áll a jó kinézet, az szörnyű nagyot téved, mert mint említettem ez egy ecchis vígjáték, plusz még ami.

801 TTS 2801_tts_airbats_001801_tts_airbats_014801_tts_airbats_003801_tts_airbats_006801_tts_airbats_010801-t-t-s-airbats-2476801-t-t-s-airbats-2479801_tts_airbats_007801-t-t-s-airbats-2475801_tts_airbats_019801_tts_airbats_018

Ha nem keresel világmegváltó elméleteket és mindent felülmúló tapasztalatokat és okosságot benne, akkor csak szórakozni akarsz és akkor ez egy jó választás lehet.

Összesítve : Szórakozásnak tökéletes MAL 7 pont.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr616242028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása