Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Bastard!! Ankoku no Hakai Kami

2009. július 15. - mazur51

 

img.php

A káosz és a mágia korában járunk Metallicana-ban, ahol a legnagyobb fenyegetést egy Dark Schneider nevű gonosz varázsló jelentette mindaddíg, amíg 15 évvel ezelőtt nem zárák bele egy kisfiú tesébe, akit Luche-nak hívtak. Annak a lánya aki bezárta, mit sem tud az egészről és ideje nagy részét a gyerekkel tölti, az ő neve Yoko.

Háborúk most is folynak a jó és rossz között és felbukkan megint egy nagyobb sötét erő, négy hadvezér fel akarja támasztani a Sötét Istennőt, Anthrasax-ot aki elpusztíthat mindent ami létezik. Amikor a várat ostromolják, ahol Yokoék vannak a varázslók tehetetlenek a támadóval szemben ezért feltörik a pecsétet és bízva a lehetetlenben Dark Schneider segítségét kérik, aki vonakodva de végrehajtja amit kérnek tőle. Ebben nagy szerepe Yokonak, hiszen a varázsló együtt él Luche-val és mivel a fiú szereti, így ő is nagyon megkedvelte a lányt.

Mindezek ellenére nem bíznak benne ezért bármikor visszazárható ha szükség van rá, ráadásul a módszer sem mindennapi.

bastard_

A manga ami alapján készült Hagiwara Kazushi munkája, aki 1988 -ban publikálta az első fejezeteket a Shonen Jump oldalain. Jelenleg a 26.-ik kötetnél jár és immár az Ultra Jump-ban jelenik meg. A gyors siker ellenére azonban az animera egészen 1992-ig várni kellett és bár nekem nagyon bejött, valószínűleg vagy a rajongókat nem győzte meg, vagy pénzügyi problémák miatt abbamaradt a hatodik résznél és mivel nem TV-ben ment hanem OVA-ként lett kiadva, így még pénzt is kereshettek volna rajta.

Az anime az AIC keze alatt született meg, Akiyama Katsuhito rendezésében.akinek a nevéhez többek között a Gall Force, Armittage III. - Dual Matrix és Appleseed - Ex Machina is fűződik.

Műfaját tekintve van fantasy shounen, mágiával, szerelemmel, humorral, ecchivel, kalanddal és drámával. Sajnos az OVA-ban ez utóbbi már nem tud nagyon kibontakozni, de a manga nem hogy tartalmazza ezeket, hanem még megfelelő módon is adagolja az olvasónak egy páratlan élményt nyújtva, ha hasonlítani akarnám, akkor olyan mint egy light-osabb Berserk, de persze ez bővelkedik brutalitásban.

bastard_032

Minden megvan benne ami egy tökéletes fantáziafilmhez kell. Érdekes szereplők, kiváló történet, fordulatos cselekmény, pucérság - ez már a Conan-nál is bejött a népnek - és sok sok harc. A világ érdekes, de amitől különbözik,  hasonló társaitól az a metálzene iránti rajongás, legyen szó akár a Metallica-ról, Judas Priest-ről, Anthrax-ról, Megadeth-ről, Guns'n Roses-ról, Helloween-ról stb. mindegyik képviselteti magát a sorozatban, illetve a képregényben. El lehet képzelni, hogy ez hogy hat a  posztapokaliptikus környzetettel egybegyúrva. Ott vannak pl a különböző varázslatok, mint pl a Venom, vagy a Black Sabbath. De az egyik lovagot úgy hívják, hogy Bon Jovina, szóval nagyszerű ötlet volt és hangulatos is.

A karakterek kellő kidolgozottságát csak a manga végzi el, ennek ellenére az animeben feltűnő szereplők megmaradnak az emlékeinkben a viselkedésükkel és személyiségükkel, vagy ha más nem a kinézetükkel és a nevükkel.

[large][AnimePaper]scans_Bastard_misterm_97498

A hangok tekintetében a kornak megfelelően lett minden elkészítve és nincs is vele semmi gond, nagyszerűen szól, nem rosszabb mint bármelyik korabeli anime hangzása.

A zene Tanaka Kouhei komponálásában szólal meg, elenyészve vannak benne szintetizátoros betétek és egy kis gitár, de csak nagyon kis mértékben, ami inkább dominál az a komolyzenei hangzás, ami tényleg odatesz neki. Baromi nagyot dob az élményen, hozza az akkori és régebbi fantasy filmek zenéit - mint pl a már említett Conan a barbár is - és ez nagyon megadja neki azt a pluszt, amivel ha befejezték volna a sorozatot akkor pátoszi magasságokba is emelkedhetett volna, de így sem kell szégyenkeznie, mert az aláfestés nagyszerű.
Innen beszerezhetitek.

A szinkron a szokásosnak megfelelően remek lett. Kiemelkedő volt :

 

De valószínűsíthetőleg, ha tovább folytatódik lettek volna még kitűnő seiyuuk.

A grafika rajzolásán meglátszik a kor, de csak azért mert hozzá vagyunk szokva a tűéles és cgi-vel teleszórt képekhez, ha ezektől elvonatkoztatunk akkor igenis szépnek találjuk majd az ábrázolást. A varázslatok gyönyörűek, a háttereken érződik a kipusztulás előszele, és a világ is épolyan kihalt amilyennek látszik.

bastard_004bastard_005bastard_003[large][AnimePaper]scans_Bastard_Diomega_23243bastard_008

Minden a helyén egy baja, amit már párszor említettem, az az hogy nincs befejezve, így is szuper , de talán úgy még kult klasszikus is lehetett volna belőle. Ha anime nem is, játék még készült belőle, pontosabban 2, egy Playstation 2-re készült verekedős, rpg szerű ugyanazon névvel és egy MMO ami a Bastard Online címet viseli.

Összesítve : Vérbeli fantasy. MAL 9 pont.

Ennyi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr1816242006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása