Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Ajimu Kaigan Monogatari

2009. június 09. - mazur51

 

 

ajimu_beach_story_005

Nakaido Hirosuke egy téli napon később indul el az iskolába és ennek köszönhetően, megpillantja lányt, aki azonnal rabul ejti. De mire végre sikerül szmélyesen is megismerkedni átéli a poklok poklát is. Elöször perverznek hiszi és utána még sok másnak is, de végül csak összeismerkednek rendesen is.

Azon a nyáron kezdődött minden, amikor Hirosuke kiszállítóként dolgozott és Ajimu a tengerparton énekelt. Kazuki, Hirosuke barátja sokszor támogatja amikor már már kilátástalannak tünne a helyzet. De felbukkannak új barátok is, illetve szerelmek.

Vajon a kapcsolatuk eléri azt a pontot, amikor többek lesznek mint barátok és vajon mi lesz azután?

ajimu_beach_story_006

Ez nem anime sorozat, nem manga és nem is OVA, ez egy ONA, vagyis csak a neten hozzáférhető.

Műfaját tekintve romantikus vígjáték, egy kis drámával és az egész egyensúlyben van egymással, talán csak a vége felé lesz szomorkásabb.

A történet nem csavaros, nagyjából lehet sejteni mi fog történni és kivel, milyen szereplők bukkannak fel, stb. De ennek ellenére rendkívül szórakoztató darabról van szó, hiszen egy tipikus szerelmi sztori amit már ezerszer láttunk, de újra megnéünk, mert szeretjük az ilyet. Gondolom épp ebből a célból készítettek belőle ONA-t és nem sorozatot.

A hangok hozzák a lány nyári zajokat, effektek nem igen fordulnak elő benne, legalábbis nem kapnak hangsúlyt.

A zene már más tészta, igen kellemes ritmusok váltják egymást, igazi nyári zene. A szintetizátort néha felváltják klasszikus illetve más hangszerek. Nakagawa Kou tudja, hogy mi illik egy anime alá. Az ending megnyugtató és az opening az egyik személyes kedvencem.

A szinkron most is tökéletes mindenki hozza a szerepét és kiemelkedik a tömegből Miyamura Yuko (Suzue), Mitsuishi Kotono (Kyoko) és Ishida Akira (Hirosuke).

A grafika szép lett, a karakterek megrajzolása kiváló, szép formák és alakok. A kidolgozottságuk meglátszik a szomorúbb részeknél. Ebből adódóan a hátterek is ennek megfelelően változnak élénk vidámból, sötét és borússá. Az állóképek is szépek.

ajimu_beach_story_001ajimu_beach_story_003ajimu_beach_story_007

Egy lightos szerelmi történet amit mindenkinek bátran ajánlok, aki ki akar kapcsolódni és jól érezni magát, én nagyon szeretem, mert sokszor meg lehet nézni.

Összesítve : Kedves, aranyos, megható MAL 7 pont.

Ennyi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr816241992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása