Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Aika

2009. június 08. - mazur51

 

 

aikaart1

2030-ban a Föld nagy részét ellepi a víz, köszönhetően egy a multban történő hatalmas földrengésnek. Sumeragi Aika, Aida Gouzo, és lánya Rion egy olyan céget üzemeltetnek, melynek főként a víz alóli értékek felhozatala a feladata, mondhatnám úgyis hogy kincskeresők. Vetélytársaik akadnak szép számmal, de az igazán nagy kihívást a Bandora és Gust páros jelenti - utóbbi szerelmes Aika-ba.

Miután egy fontos munkát elbuknak a két férfi miatt, elvállalják az első munkát ami az utjukba kerül. Egyeszközről kell infot szerezniük, aminek a neve, Lagu.  Sajnos az akció nem sikerül és miután kilövik a repülőjüket még fogságba is esnek, hiába rendelkezik Aika egy különleges test "páncél" szerű erővel. Mielőtt azonban az ellenség parancsnoka Ludvig Hagen megtenné vele "azt", kiszabadítják.

Gust megmenti és elmenekülnek, de Rionért vissza kell majd menniük. Amikor visszatérnek meglepődnek, mert sikerült lemásolniuk Aika "páncélját". És Nina, Ludvig huga viseli, aki nem tud megbocsájtani, mert féltékeny arra, hogy Aika egy ágyban volt a bátyjával.

aika-076

Érdekesség, hogy eredetileg is OVA-ként kiadott sztorit, feldolgozták mangaként is, viszont 1998 óta csak egy kötet készült el belőle és nagy valószínüséggel több nem is fog - egyébként az Aika Trial címet viseli.

Az anime 1997-ben készült el a Studio Fantasia jóvoltából és hét részes lett. Amit gyakran két külön OVA-ra bontanak - Naked Mission, Final Battle.  De csináltak hozzá azóta egy Virgin Mission , ami előzmény és jelenleg is az idei tevek között szerepel az Aika Zero ami inkább ennek a folytatása lesz. Főképp azért is gondolom így mert az első sorozattól eltérően amiben Aika hangja Sakuma Rei volt, a Virgin Missionban már Koshimizu Ami kapta meg a szerepet és ő lesz benne az újban is.

Műfaját tekintve kőkemény ecchi, ami kimerül a rengeteg meztelen, félmeztelen jelenetben és a bugyiparádéban, mert az van benne rendesen, majdnem minden percben kivillan egy. De maga a történet is eléggé az ecchi vonalon halad. Van benne még egy kis humor, illetve akció, de lényegében a hangsúlyt nem ezek kapják.

A cselekmény nem bonyolult, egy irányba tart, fordulatok nem találhatóak benne, ide nem is kell. Az OVA eseményei követik egymást és összefüggnek.

A hangok itt már nagyobb szerepet játszanak, mert van benne bőven zajhatás és effektek, amik úgy szólnak ahogy kell.

A zenére nem kell nagyon figyelmet fordítani, mert ami van benne az is elhanyagolható. Jun'ichi Kanezaki munkája egyébként.

Az opening szerintem tökéletesen bemutatja a sorozat lényegét.

A szinkron jó lett mint mindíg, de most nem volt meg az a plussz, ami valakinek a játékát kiemelné - itt tenném hozzá a VM-t még nem láttam.

A grafika már hangsúlyosabb lett, ami nem csoda, mert egy ilyen stílusnál a látvány eléggé fontos szerepet kap. És most nem csak a formák és alakok kidolgozására gondolok, mert ezek mellett a különböző harci részek is szépek lettek, a robbanások, és akciódús jelenetek. A hátterek pont megfelelnek a színvonalnak. A rajzolás inkább a vége felé lett szebb. Ami a bugyikat illeti, ha valakit zavar az, hogy percenként látni egyet, az ne is nézze meg, mert beleőrülhet - arról nem beszélve mindenkinek egyforma van.

agent_aika_final_battle_003agent_aika_final_battle_004agent_aika_final_battle_005agent_aika_naked_mission_004index2

Tényleg csak azok nézzék meg akik kibírják ezt a fokú fansevice-t. Én még animes pályafutásom elején láttam és furcsa volt elsőre, de végignéztem, habár nem volt könnyű.

Összesítve : Kőkemény ecchi, gyenge sztorival és sok bugyival MAL 6 pont.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr8116241990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása