Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Green green

2009. május 27. - mazur51

 

 

green_green_02

 

Mi történik akkor, ha két lélek még a megszületése előtt szerelmes lett egymásba, de más időben született meg?
Mi történik akkor, ha egy mindentől elzárt fiúiskolába lányok kerülnek, próbaképp tesztelni a hatást?
Mi történik akkor, ha fiú ebbe az iskolába jár és a lány visszautazván az időben találkozik vele , de a fiú nem emlékszik rá?
És mi történik ha mindennek ellenére nyomul a fiúra és három űberidióta barátja a legelképesztőbb hülyeségekbe rángatja bele, aminek többnyire sosincs jó vége.
A fiú Takazaki Yuusuke, a lány Chitose Midori, a helyzet pedig kilátástalan, őrült, eszement és talán még maradt remény számukra.

green_green_040

2001-ben jelent meg a japán visuel novelként ismert hentai game, aminek egyedülálló története sikeres lett és ennek köszönhetően egy évre rá, megjelent az egy részes OVA. Ezt követte 2003-ban kettő spinoff Playsation 2-re  - ezeknek a Kanenone Romantic és a Kanenone Dynamic volt a címe - és egy 12 részes sorozat.

Az anime a Studio Matrix gondozásában készült el, és viszonylag hamar be is futott majd pedig egy teljesen lezáró 13-ik epizódot készítettek mellé, amit viszont már a StarLink jegyzett és bár befejezésről volt szó, ennél elmentek a hentai irányba, még akkor is ha kitakarták a lényeges részeket - na nem mintha ne tudnák az emberek, hogy mi van ott.

Készült még egy kilenc részes mini special sorozat, ami recap epizódokként szolgált, illetve eddig nem látott jeleneteket tartalmazott, a lényeget azonban nem a romantika és a humor adta itt, hanem a kerekded formák.

Green_Green1-21

Műfajilag illik rá az ecchi vígjáték, de az előbbi kicsit keményebb mint szokott lenni, vannak részek ahol csak egy kis határvonal választja el a hentaitól és néhol pedig annyira perverz, hogy animeben eddig ritkán láttam ilyet. Mégis a poénok mindenért kárpótolnak ennyi hasfalszaggató jelenetet rég nem láttam, még akkor is ha a vége felé megkapjuk a szokásos dráma adagot, ami jelen esetben még  üt is.

A történet legyen bár gyerekes, vagy őrült, sokkal érdekesebb mint azt előre gondolná az ember. Van meglepetés, fordulatok és persze a szokásos visuel novel séma, azaz mindenki megkedveli a főhőst.

A karakterek változatosak és akkor még finoman fogalmaztam, a változatosság ez esetben a fiúknál kimerül a csábítási, udvarlási, leskelődési ill. egyéb nőfogási módszerekben, míg a lányoknál ennek elkerülése a cél és ők is mindent bevetnek. Egytől egyig idióta mindenki, ami szerintem egy ilyen sorozatnál kötelező elem. Kedvenc kari : Futaba

green_green_tv_007

A hangok különösképpen nem rosszak, minden ott, akkor és úgy szól, ahogyan kell. Fontos szerepet általában ott kapnak, ahol a látvány annyira durva, hogy azt fokozni kell és így a  néző végképp kiborul tőle, vagy éppen kidől a röhögéstől.

A szinkron itt is perfekt a három hülye azaz, Tanaka Kazunari (Bachi Guu), Hamada Kenji (Tenjin), Domon Jin (Ichibanboshi) tökéletes. Annyira beleélték magukat, hogy nem kicsit dob az élményen a szereplésük, mellettük még  Fujimaki Eriko (Futaba) volt a kiemelkedő, a többiek beleértve a két főhőst, csak hozták a nekik kiosztott szerepet. De az a három túl is szárnyalta.

Mitsumune Shinkichi zenéje nem ad hozzá semmit az élményhez, de nem is vesz el belőle, a szokásos gyakorlatot követi a dallammegválasztás, egyetlen értelme talán a drámánál hallatszik, ott hangsúlyosabb mint a többinél.

Az ending egy jpop\jrock szám ami annyira nem, de az  opening tükrözi, az egész szellemiségét :

A grafika nem csodás, de viszont bőven megfelelő, egy ilyen kaliberű animehez ez szép. A szereplők megrajzolásától kezdve, azok hülye viselkedésééig minden tökéletesen van megrajzolva. A hátterek színesek és az állóképek is. A színvilág inkább a vidámabb és könnyedebb felé hajlik, a drámánál már élesebb és mélyebb lesz.

green_green_tv_001green_green_tv_002green_green_tv_030green_green_tv_033green_green_tv_006

De aki azt hiszi nincs értelme ennek az egésznek az éved, az ok az elmebeteg humorban, a zakkant szereplőkben, elképesztő szituációkban található. Nem is tudom, hogy kinek javallott ajánlani, mert a fiúk bírni fogják - habár az őket is próbára fogja tenni, az a bizonyos jelenetsor - és ismerek hölgyeket akiknek szintén tetszett.

Korhatár van, mert kicsiknek nem kéne megnézni, gondolom ez a veszély nem fenyeget, idősebbek és prűdebbek szintén nem fognak belekezdeni. De mindenki más aki csak látni akar egy - Bolt-i szófordulattal élve - röhögséges sorit, az olyat láthat amit sosem felejt el, ezt garantálom. Legyen az jó, vagy rossz emlék.

Összesítve : Ilyen nincs még egy, MAL 9 pont.

Ennyi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr8516241980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása