Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Zone of the Enders

2009. május 21. - mazur51

 

index

A huszonkettedik században, az emberek elérték a Marsot és kolonizálták, azonban az ott kialakult társadalom, idővel függetlenné akart válni a Földtől, ami háborúhoz vezetett, egyik fél sem nyert és a béke is törékeny.

James Links, aki korábban a Föld hadseregéhez tartozott, jelenleg fuvarosként dolgozik, különböző megbízásokat teljesít, de valójában azért hagyta ott fiát és lányát, hogy megkeresse az állítólag meghalt feleségét.

Egyik nap elvállal egy fuvart, ami mint később kiderül örökre megváltoztatja eddigi életét. Szállítás közben egy altatódalt hall, amit még a felesége énekelt a gyerekeinek, ezért megnézi mi történik. A konténerben pedig egy hatalmas robotot (LEV) talál, ami Doloresnek hívja magát és James-et pedig a bácsikájának. De nincs ideje felfogni az egészet, mert megtámadják és végső megoldásként beül Dolores pilótafülkéjébe, ezzel megkezdődik kettejük kalandja, mely az egész emberiségre kihat majd.

3973-zone-of-the-enders-1-pccyo

Az eredetileg videojátéknak szánt történet 2001-ben mutatkozott be, és a nagy eladási sikereknek köszönhetően elkészülhetett az anime is. A játék sikerében nagy szerepet játszott, hogy a Konami keze alól került ki és a dizájnért többek között Hideo Kojima (METAL GEAR SOLID) is felelős volt. Kojima vitathatatlanul a japán videojátékok egyik legnagyobb fejlesztője\készítője. Műfajilag a sorozat egy akció sci-fi-nek tudható be, amiben szerepet játszik a dráma és egy kis humor is. Több nagyon fontos kérdést is felvet, amin el lehet gondolkodni. Ilyen a háború, a morális kérdések, és a bosszú témája, ami mint tudjuk igen kelendő szokott lenni.

A történetet nézve, nincs üresjárat folyamatosan bontakozik ki a cselekmény, több meglepetéssel is szolgálva. Nem annyira csavaros, viszont izgalmas és érdekfeszítő és szerencsére vannak benne igen csak megható jelenetek is.

A  főbb karakterek egytől egyig egyediek, a személyiségük változó, megtalálható köztük, életvidám, pesszimista, megalomán, őrült, békepárti, enyhén rasszista, valamint mindenki másban hibát látó személy.

Ha választanom kéne akkor két kedvencem volt, ők pedig Rebecca és Dolores, mindkettő nagyon egyszerű, ugyanakkor bonyolult személyiség, sosem tudni mivel rukkolnak elő. De James pozitív, ugyanakkor az élettől megcsömörlött karaktere is nagyon sokszor pozitívum.

zoedolores6

A hangok 2001-es animehez képest igen élvezhetőek, minden ott szól ahol és ahogy kell. Az effektek szépen hallhatóak, a sok űrcsata és mecha fight alatt, a zajok, zörejek szépen kivehetőek.

A szinkron a szokásos, maximális beleélés, remek munka, kiemelkedő teljesítmény Kuwashima Houko (Dolores), Koyasu Takehito (Nathph Pleminger), Nakanishi Yumiko.

A zene nem lett fantasztikus, de nem is rossz, kevesebb annál, hogy a kedvenceddé váljon, de több annál hogy elmerül az animeben. Nekem személy szerint nagyon bejött, ami nem csoda, hiszen egyik kedvenc zeneszerzőm, Nanase Hikaru (CC) készítette. Az opening és ending szintén jó.

Innen beszerezhető az anime és a játék OST-ja is.

A grafikára nincs panasz, egy régebbi animénél, nem nézem mennyire szép, de ez bőven kellemes látvány. Főleg a harcok, amik szépen vannak kidolgozva.

622f45cczone_of_the_enders_006zone_of_the_enders_004bscap0006lm4

Létezik még egy ova, Idolo címen, ami a sorozat előzményeit mutatja be.

Végezetül : Egy nem kimagasló, de mindenképpen izgalmas és érdekes anime, ami magával ragad. 

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr6316241968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása