Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Mai-Hime

2009. május 01. - mazur51

 

3102_200708301658541

Tokiha Mai és öccse Takumi sokat költöznek Takumi betegsége miatt. Most a Fuuka Akadémiába jelentkeztek valahol vidéken.

Már maga a hajóút oda is, merőben érdekes.

Először megismerkednek két diákkal akik szintén ott tanulnak. Majd Mai mesterségesen újraéleszt egy vízből kimentett lányt, aki ezután egy hosszú hajú fegyveres lány célpontja lesz és meg is küzdenek, aminek az eredménye az lesz, hogy a hajó elsüllyed és ő másnak az iskola területén ébred fel, egy leégett kör közepén, ráadásul rádöbben, hogy különleges erő birtokában van és ezzel nincs egyedül.

mai

Műfaját tekintve egy akcióanime dráma különleges képességű fiatalokkal, humorral és szerelemmel.

A történet folyamatosan meglepi a nézőt, sok fordulattal tud szolgálni, meglepetésekben sincs hiány és végig fenntartja az érdeklődést. Ez első pár rész, inkább csak amolyan bevezető jelleggel szolgál, utána indul be, ám végleges sztorivonal a közepétől kezd kibontakozni és onnan abbahagyhatatlan lesz.

Legjobb tudomásom szerint az anime született meg elsőnek, Obara Masakazu rendező és a Sunrise stúdiónak köszönhetően.
2004 és 2005 között futott a TV Tokyo képernyőjén.

1mai-hime

Ezzel majdnem egyidőben elindult a manga is Hajime Yatate - eredeti tervek - , Kimura Noboru és SatōKenetsu alkotásában ami nem az eredeti történetet követi. Negyvennégy fejezetet (5 kötet) ért meg és 2005 juúliusában véget ért.

A sorozat hangzásilag a toppon van, a hangok, effektek, zörejek és háttérzajok hangulatfokozó hatásúak, akár csak a szinkron. Remek seiyuu gárdát vonultat fel. Mai Nakahara, Saeko Chiba, Toshihiko Seki, Naomi Shindoh és mindenki más is maximális beleéléssel adja vissza a szereplők érzéseit.

Ezt még jobban kihangsúlyozza Kajiura Yuki fantasztikusan megkomponált zenéje. Jobb szavam nincs rá, egyszerűen tökéletes.

A komplett albumot meg a többi kiadott zenét itt meghallgathatjátok.

A grafika bámulatos, nem csak a karakter ábrázoláson, arckifejezéseken és háttereken látni meg, hanem az akciójeleneteknél is. Sőt inkább azoknál kap nagyobb szerepet.

mai-hime

shiznat-fav

mai-hime2

b51

Összesítve tehát : ez egy kiváló anime amiben a harcok mellett fontos kérdések is felmerülnek, az érzelmek nagy szerepet játszanak, így nem csak azoknak ajánlom akik harcra vágynak, hanem mindenki másnak. MAL 9 pont.

Ennyi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr1816241944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ayu-chan 2009.05.09. 20:45:11

Ez nálam a toppon van ...IMÁDOM!!!Főleg a zenéje...hhmmmm tökéletes és nagyon szép!
süti beállítások módosítása