Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Xenosaga - The Animation

2009. április 27. - mazur51

 

4861271487

Háború dúl az emberek és valamilyen idegen lények között - akiket egy ember hozott át valamelyik dimenzióból, hozzátenném nem szándékosan.Ezek a lények majdhogynem legyőzhetetlenek, nem lehet megsebezni őket, olyanok akár a szellemek, egy-egy hadihajó - vagy mi? - formája pl. alakra és kinézetre bálnára hasonlít , csak egy energiasugár képes sebezhetővé tenni őket, és akkor már le is lehet győzni őket. Azonban ezzel a fegyverrel csak kevés hajó rendelkezik.

A múltban egy feltaláló, Shion Uzuki és barátja, Kevin megalkotta a COS-MOS elnevezésű androidot, aki fegyverként szolgálhat, azonban a robot megsebesül.

A jelenben a hajót - ahol ő és Shion van - megtámadják, és önmagától újraaktiválódik, hogy megvédje a nőt.

xenosaga

Műfaja leginkább az akció, mecha és dráma.

Bár az anime 2005-ös, a grafika néhol régiesnek tűnhet, ugyanakkor vannak olyan részek, ahol gyönyörű. Az effektekre nem lehet panasz sem audio, sem vizuális szempontból.

A többséggel ellentétben nem manga, hanem játék alapján készült. Na most a játékkal nem játszottam egy percet sem, így nem tudom leírni a hangulatát, de ha a sorozat hűen visszaad valamit belőle, akkor fantasztikus lehet.

Bár látni nem láttam, mégis  mindegyik részének megvan a zenéje és szeretem is.  Majd miután végighallgattam, belefutottam az anime soundtrackjébe, amit Yamashita Kousuke komponált meg, és hála a nagyzenekari betéteknek - amik egyébként a játékokban is feltűnnek Yasunori Mitsuda, illetve Yuki Kajiura előadásában - a sorozat folyamán többször is úgy éreztem, mintha mozifilmet néznék.

Rengeteg harc van benne, humor csak kevesebb, azonban a történetfelvezetés és maga a történet, ami még a végén is szolgál meglepetéssel, nagyon érdekes volt, így azt is mondhatnám, hogy rengeteg dolgot nem értettem, csak így a végére. MAL 9 pont.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr7716241942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elhaym 2009.04.28. 12:40:26

Kár, hogy az anime csak a game elejét dolgozza fel, jobb lett volna ha végig. Ez az anime egyébként kicsit kapcsolódik a Xenogearshez, ami az egyik legfordulatosabb történet, ebben jobban kiderül a Zohar szerepe. Folyamatosan írok is róla a blogon.

mazur51 2009.04.28. 14:03:25

Igen, olvasom is.

Elhaym 2009.04.29. 12:21:53

Köszi. remélem tetszik.

mazur51 2009.04.29. 13:31:00

Igen, nagyon

Elhaym 2009.04.30. 12:36:28

Akkor jó, lassan jön az első nagy fordulat, remélem sikerül majd jól leírnom.

miyabi 2009.05.06. 14:52:48

Xenogears is jó, de a Xenosaga szerintem látványosabb - főleg a karakterek. Az első résszel volt csak szerencsém játszani PS2-n, nagyon tetszett, szóval az animét is meg fogom mindenképpen. Csak Cos-Mos cucca zavar egy kicsit...
süti beállítások módosítása