Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Zaion - I Wish You Were Here

2009. április 26. - mazur51

 

index

Valamikor a jövőben járunk, a múltban egy meteor csapódott a Földbe, amely egy titokzatos vírust hozott magával. Ezt a vírust az emberek elnevezték M34-nek, és egy sajátos tulajdonsága, hogy rendkívüli módon képes mutálódni, minek következtében akit megfertőz, az átalakul egy az emberiség számára ismeretlen biologóiai létformává - röviden mutáns szörny lesz.

A megmaradt emberek kifejlesztettek több módszert is a megsemmisítésükre, az egyik ilyen a nano-technológiás biodroidok, ami annyit tesz, hogy akikbe beültetik a nanobotokat, képesek átalakulni és egyfajta páncélt alakítani ki maguk köré, ugyanakkor erejük és gyorsaságuk is sokszorosa lesz a hétköznapi embereknek. Ezt a katonai egységet hívják NOA-nak.

Egyik tagja, Tamiya Yuji összeismerkedik egy lánnyal, akiről kiderül, hogy ő az új fegyver, amivel győzhetnek.
Azonban a vírus tovább mutálódik és egyre erősebb lesz, vajon meg tudják-e állítani végleg?

yuuji29

Műfaját tekintve, ez egy sci-fi akció, egy kis drámával és szerelemmel.

A rengeteg harc ellenére az anime értékét mégis a két főszereplő közötti kapcsolat, valamint az érdekes történet adja, ami ha nem is páratlan, mégis kellőképpen kivitelezett és élvezhető.

A GONZO 2001-ben adta ki, egy 4 részes OVA keretében, Mizushima Seiji rendezésében.

A karakterdizájn gyönyörű lett hála Matsumoto Takaharu eredeti terveinek, amit Oshima Yasuhiro az újdonságaival hasznosított. Még meg sem szólalnak a szereplők de már érezni a hangulatváltozást körülöttük, remek munka. De ezen felül maga az egész grafika gyönyörű, hiába nyolc éves, ma is élvezet nézni.

zaion_i_wish_you_were_here_002zaion_ai0051zaion_i_wish_you_were_here_003zaion_i_wish_you_were_here_006

A hangok is jól hallhatóak és élesek, szépen szólnak. A harcoknál az effektek sokat hozzáadnak a feelinghez. Ami ezt még jobban fokozhatja az a zene, erre a szerepre pedíg egy nagyszerű zeneszerzőt sikerült leszerződtetni. Ő Kawai Kenji, akinek már eddig is sokat köszönhettünk.

A szinkron, mint mindig most is kivételes. Odagiri Joe és Tamura Yukari játékának köszönhetően valóban elhisszük, hogy Yuji és Ai szeretik egymást. Persze, megint csak az egész stáb munkájának köszönhető, hogy sikerült a beleélésükkel megnövelni a hangulatot.

Összegezve, ez egy szórakoztató sorozat harcokkal, érzelmekkel és egy különös világgal. MAL 8 pont.

Ennyi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr416241940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása