Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Zettai Shounen

2009. április 18. - mazur51

 

rau3vn

A történet Japánban, egy Tana nevű helyen kezdődik, ahol a helyi állatorvos fia, Ayumu nyaral éppen, aki egyébként Yokohamában lakik édesanyjával. Itt ismerkedik össze Miki és Miku Miyama-val.

Miku, a fiatalabbik testvér olyan dolgokat lát, amit senki más. Ezeket a dolgokat idővel Ayumu is elkezdi látni, ezzel párhuzamosan pedig egy Wakkun nevű kisfiút is, aki a folyóparton játszik állandóan és hosszú évek óta várta Ayumut.

A városkában feltűnnek bizonyos teremtmények, amik fénylő gömböknek néznek ki a hétköznapi emberek számára, ám némelyik kisfiú és kislány láthatja igazi formájukat. Wakkun szintén ilyen, bár embernek néz ki, őt is csak Ayumu és Miku látja. Miku azóta ilyen, amióta kiskorában egy erdőben elveszett...

zettaishonensmallwp0et

A műfajilag sci-fi dráma sorozatot 2005-ben mutatta be a Tv, Tomomi Mochizuki rendezésében.A Bandai Visual, GENCO, MICO, Sougou Vision, Ginga Ya, mind részt vett az előkészítésében.

A hangok hozzák az elvárt színvonalat, a szinkron fenomenális. Toyonaga Toshiyuki Ayumu szerepében és Kobayashi Akiko Kisa-ként remekül hozzák a nekik előírt szerepeket, a hangjukból kihallani az érzelmeiket is, fantasztikus.

A zene Nanase Hikaru - egyik kedvenc zeneszerzőm - műve, amibe itt belehallgathattok.

A grafika 2005-öshöz képest egyáltalán nem rossz, kicsit haloványak a karakterek, de így a hátterek és az események kihangsúlyozottá válnak, ezzel pedig erős nyomást gyakorolva az amúgy is komoly témára.

1059-4absolute_boy_003absolute_boy_004absolute_boy_005absolute_boy_006

Van benne persze szerelmi szál is, de a történetet tekintve a hangsúly nem ezen van. A 26 rész két szálra bomlik, ami persze később egyesülni fog. Minden szereplő szerethető kivétel nélkül.

Összességében sok minden érthetetlen majdnem egészen a végéig, mégis nekem nagyon tetszett és megfogott a légköre. MAL 9 pont.

Ennyi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr5816241930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása