Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Big O

2009. április 18. - mazur51

 

2008-03-21_00001

Valamikor a jövőben járunk, habár ez nem tűnik fel a várost nézve, aminek a neve Paradigm city, itt megtalálhatóak lepusztult városrészek, de van gazdag környék is, mint máshol.

Azonban sok más várossal ellentétben itt az embereknek a memóriája negyven éve kitörlődött és mindent elfelejtettek. Itt dolgozik közvetítőként - egyébként kőgazdag - Roger Smith, aki az egyik küldetése során megismerkedik R. Dorothy Waynerighttal, aki nem elég, hogy egy bonyolult nő, hanem még android is, azonban eltér a többitől.

Kettejük kapcsolata a történések során elég fontos szerepet kap. Rogert segíti még a félszemű inasa, aki nem csak gondoskodik róla, hanem segít is a harcban, ha úgy hozza a szükség. A későbbiekben megjelenik Angel kisasszony, akit a pénzszerzésen túl az emlékek visszaszerzése érdekel a leginkább, habár ezt nem mutatja ki.
bigsattack2

Műfaját tekintve egy sci-fi akció mecha dráma, időnként néha előbukkanó kis humorral.Viszont komolyságát tekintve a legjobbak közt a helye.

A sorozatot tulajdonképpen egy "Batman a jövőben emlékek nélkül" névvel jellemezhetnénk, de sokkal többet takar, mint átlagos akciókat és hatalmas robotokat, hiszen az emlékek keresése nem kívánt mellékhatással is járhat.

Mivel egy 1999-es animeről van szó, így a grafika is ezt tükrözi, ennek megfelelően azonban hűen adja vissza az akkori rajzolást és a maga nemében még szép is.

the_big_o_003the_big_o_002the_big_o_006

 

A hangok szintúgy megfelelnek a kornak. A szinkron megint szuper. Akiko Yajima mint Dorothy az egyik kedvencem, akár csak Emi Shinohara Angelként.

A zene, ami szól alatta, főleg a detektívfilmek halk blues vagy jazz ritmusaira emlékeztetett, igen kellemes hangzása volt. Toshihiko Sahashi neve már garancia a kellemes aláfestésre. Az opening, nos, ki ki maga döntse el, hogy tetszik-e neki. Hallgassátok végig az egészet ha érdekel :

A manga Ariga Hitoshi nevéhez fűzödik, ami hat kötetben meséli el az egész sztorit és a gyors sikernek köszönhetően, hamar le is csaptak rá az animátorok. Méghozzá a Sunrise stúdió volt az aki elkészítette, az először 13 részes majd - két év múlva - még 13 -al megnövelt sorozatot. Ám  2002-ben is készült hozzá még egy manga ami a The Big O: Lost Memory címet viselte, a szerző szintén Hitoshi volt.

 

a1587-11

Összesítve egy jó kis animet kapunk ami tele van érdekes kérdésekkel, érdekes válaszokkal, érdekes világgal és karakterekkel, egy fogyasztható akció dús mégis kellően komoly tálalásban. MAL 8 pont.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr8116241932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása