Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Asagiri no Miko

2009. április 14. - mazur51

 

 

asagirinomiko

Amatsu Tadahiro születése óta kétszínű szemmel él, a jobb szeme barna, a bal pedig vörös. Ugyanezért gyermekkora óta egy álarcos mágus célpontja, aki tudja a bal szemben lapuló sötét titkot és meg akarja szerezni bármi áron.

Hosszas távollét után a fiú visszatér oda, ahol gyermekéveit töltötte és bár ahogy megérkezik máris megtámadják, a támadást meghiúsítja Hieda Yuzu és nővére Kurako, akik hivatásos papnők. Yuzu nagyon régóta ismeri Amatsut és számára ez több mint barátság, hiszen amíg el nem hagyta őket, addig minden percet együtt töltött Tadahiro-kunnal.

Hogy Ayatara Miramune mágus ne érhesse el a célját, Yuzu az iskolában megalapítja a saját klubját és négy barátnőjét papnőnek képzi ki, de ugyanakkor ő is keményen edz Kurako irányítása alatt.

shrine_of_the_morning_mist_006

A mangaváltozatot Ugawa Hiroki követte el, ami 2000-ben lett elindítva és 2007-ben ért véget. A Chaos Project megvette a jogokat és tv-re vitte 2002-ben.  A 26 részes sorozat nem élt meg folytatást, de ez így van jól, le lett zárva  a vége.

Műfaját nézve romantikus vígjáték, mágiával, iskolai élettel és egy kis drámával valamint akcióval fűszerezve. A főbb szereplők személyisége jól kidolgozott, a többieké csak annyira, hogy előrébb vigyék a sztorit.

A hangok megfelelnek egy ilyen típusú animekhez viszonyítva, hozzák az elvárt színvonalat. A szinkron most is tökéletes, habár nem kiemelkedő mégis pont olyan amilyennek lennie kell.

A zene Saito Tsuneyoshi munkáját dicséri. A vidámabb részeknél élettel teliek a ritmusok, a harcoknál lendületesebb és a drámánál pedig lassú és szorongatóan melankolikus az aláfestés. Az opening különösen tetszett, de az ending is jó.

A grafika korhű, de ennek így kell lennie. Szép hátterek, kifinomult mozgás megjelenítés és kellemes karakterábrázolás jellemzik. Intenzív színek és erőteljes ábrázolásmód letisztult látványvilággal.

shrine_of_the_morning_mist_002shrine_of_the_morning_mist_005asagiri-no-miko

Összességében annyit, hogy nem egy világ megváltó mű, de annak aminek készült tökéletes. A szórakozás garantált. MAL 8 pont.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr7616241928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása