Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Black Lagoon

2009. április 11. - mazur51

 

largeanimepaperwallpapers_black-lagoon_almighty-baka16__thisres__58312

Okajima Rokuro egy fiatal japán üzletember, aki az átlagos, unalmas és ugráltatott életét éli, mindaddig amíg nem bízzák meg egy fontos feladattal.Egy lemezt kell elszállítania egy megadott pontra. Azonban a hajót amivel utazik, zsoldosok megtámadják és túszul ejtik.

Ezen a ponton lett meghatározva további sorsa, Rokuro cége ugyanis embereket bérel fel a lemez megszerzésére illetve elpusztítására, akkor is ha a fiú meghal közben. A nagy harc közepén éppen üldözik őket, amikor is Rock - ahogy a banda főnöke elkezdi hívni - segít nekik és amikor végre visszaszolgáltatja a lemezt, felmond és otthagyja eddigi életét és belép a zsoldosok közé.

animepaperwallpapers_black-lagoon_a

Műfaji besorolás szerint ez egy seinen sok sok akcióval, kalanddal és drámával. Ennek ellenére humoros jelenetek is találhatóak benne, de a harcok kapják a legnagyobb hangsúlyt. Brutalitás van benne bőven, de éppen csak annyi mint mondjuk egy maffia filmben - na jó kicsit több.

Ha magukat a szereplőket vesszük akkor nem találunk két egyezést a személyiségek és tulajdonságok között. A legelborultabb, őrültebb, pszichopatább emberek jelennek meg, akiket valaha akciófilmekben látni lehetett volna. Van itt minden pisztolyhősök, lángszórós, mészárolós ikrek, gégemikrofonos láncfűrészes hölgyike, harcos cselédlány, és még rengeteg figura. De nem csak az egyedi jellemzőkkel  tűnnek ki, nagyon soknak van különleges múltja, ami közös bennük az csak az hogy mind törvényen kívüli lett valamilyen okból kifolyólag.

A Black Lagoon legénysége négy emberből áll:

  • Rock : igen okos, hamar feltalálja magát, de ő nem alkalmaz erőszakot sohasem
  • Dutch : a főnök egy benga színesbőrű férfi, akinek jó kapcsolatai vannak és megvan a tudása ahhoz hogy a legjobb és legveszélyesebb melókat megkapja.
  • Benny : a technikai zseni, minden kütyűvel és elektromos berendezéssel boldogul
  • Revy : őrjítően szexis és ugyanakkor tiszta halálos fegyver, nem érdemes újat húzni vele, ő csapat ásza

black_lagoon

A manga amiből készült Hiroe Rei keze munkája, 2002-ben kezdte el publikálni és eleddig 8 kötetnél tart. A Madhouse 2006-ban képernyőre vitte egy 12 részes sorozat képében, majd a folytatás Second Barrage címen szintén 12 részes lett, de az első rész számozása itt 13-tól indul, hangsúlyozva hogy a sztori itt folytatódik. Jelenleg pedig készülőben van a harmadik évad is, egyelőre még cím nélkül.

black_lagoon_v06_fabiola_in_action

black_lagoon_v07_roberta_is_hawt

A karakterábrázolásra egy szavam se lehet olyan tökéletes. Minden egyéni jellemvonás tükröződik a megjelenésükön és megjelenítésükön. A grafika ebből adódóan csillagos ötös, maguk a hátterek, az állóképek, a tájak, járművek, épületek mind nagyon profi munka, de igazából a látvány szépsége inkább a mozgásoknál és azok dinamizmusánál figyelhető meg. A mozdulatsorok lerajzolása és azoknak a folyamatos kivetítése öröm a szemnek. Ennek köszönhetően a pisztolypárbajok és tűzharcok nem a szokásos sémát követik, lélegzetelállítóak lesznek és izgalmasak.

black-lagoonkonachancom-2692-black_lagoon

vlcsnap-219993

bl05-01

Ami a hangokat illeti szintén nem panaszkodhatok, egy pörgős bullet-fight animenel elvárható a jó hangzás és ez bőven teljesül is. Kimondottan élvezet hallgatni amikor jobbnál jobb harcok folynak.

A szinkron megint kiváló mint mindig, Toyoguchi Megumi mint Revy és Mami Koyama Balalaikaként frenetikus, de szokás szerint mindenki fantasztikusan teljesít, a beleélés maximális a legkisebb szerepekben is.

A zene pont olyan pörgős mint maga a sztori, ez az Edison érdeme. egy belehallgatást bőven megér.

A történet minden percében lekötött, az akciók hihetetlenül királyak és az egész hangulata olyan, hogy megragad és nem ereszt el még a végén sem. Nem egy hiper-szuper alap mestermű, de tökéletes kikapcsolódás és maximális szórakozás. MAL 9 pont.

Ennyi. 

black-lagoon-wallpaperblacklagoonv1-trans

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr8816241924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sohaka 2009.04.12. 09:27:31

Nagyon király lett ez a cikk:) A többi is fasza, de ez is naon megragadott!
süti beállítások módosítása