Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Yozakura Quartet

2009. április 06. - mazur51

 

 

12946

Az emberek és a youkai-ok (szellemek,  démonok, vmi ilyesmi) sosem fértek meg egymás mellett, valamelyik mindíg bántotta a másikat. De létezik egy város ahol békésen együtt tudnak élni, ez pedig a Sakurashin.

Hogy a városban rend legyen és ne történjenek támadások, a Hiizumi Seikatsu Soudan Jimusho (Hiizumi -ék Mindennapi-élet  Tanácsadói  Irodája) - Nem tudom a magyar nevét, tippelek - felel a biztonságért.

Tagjai:

  • Hime, a város polgármestere és a sárkány klán leszármazottja, ugyanakkor a lány még fiatal, és eleinte sokak szerint tapasztalatlan.
  • Akina , aki rendelkezik a tuning nevű képességgel, ami lénygében annyit tesz, hogy csak ő tudja a másvilágra küldeni őket. A Hiizumi klán leszármazottjaként ez kötelessége, habár ez nem könnyű neki.
  • Ao, aki bárkit bárhol képes megtalálni
  • Kotoha, egy fél yokai fél ember aki bármit megidéz

A város igazi irányítói a vének, ők hozzák a fontos döntéseket. Valamint vannak még a Land God-ok, akik csak figyelnek, nem avatkozhatnak be, mégis sűrűn találkozni velük.

oct-quartet

A manga ami alapján a sorozat készült Suzuhito Yasuda rajzolásában 2006-ban lett publikálva és jelenleg is fut. Az anime csak 2008-ban került adásba egy 12 részes sorozatként. Mivel a mangát nem olvastam, így nem tudom mennyiben követi annak a cselekményét, de ha mégse akkor is egy tisztes iparosmunka lett.

A karakterek kidolgozása ezen rövid idő alatt nagyjából sikerült, majdnem mindenki múltjába bepillantást nyerhetünk, de mivel csak 12 epizód van ez mérsékelt betekintést ad. De mivel a hangsúly az akción van, így ez most annyira nem zavaró. A személyiségek eléggé különbözőek, mindenkinek megvan a maga képessége vagy csak valamiben eltér a másiktól.

A hangok a helyükön vannak, a sok speciális effekt nagyon szépen szól. A szinkron megint jó lett, akit most kiemelnék az Tomokazu Seki - Enjin szerepében. Nagyon jól hozta a megzavarodott és meggyötört szerepét. A főszereplők is jól beleélték a helyzetbe magukat.

A zenéhez Akio Dobashi remek választás, minden ott van ahol lennie kell, a hétköznapi életnél és vidámabb jelenetnél szinti és más jóságok szólnak, az akciónál rockosabb és durvább ritmusok, a drámánál mély hangok és zongora adja az aláfestést. Nem kiemelkedően jó, de ide megfelel.

A grafika kicsit más, de egyáltalán nem ronda, a manga világát idézi hasonló rajzolással. A hátterek szépek, a mozgás jól kivitelezett, az effektek látványosak, és a karakterek is kellemesek a szemnek.

snapshot20081223204636yozakura-quartet-01-large-36yozakura-quartet-02-large-06

Egy szó mint száz, nem egy rendkívüli darab, de izgalmas és szórakoztató, mindenképpen megnézésre ajánlott. MAL 8 pont.

Ennyi.  

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr9516241916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása