Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Hajime No Ippo

2009. április 03. - mazur51

 

hajime-no-ippo1

Makunouchi Ippo-t már elég rég óta csúfolják, összeverik és kihasználják, éppen az egyik ilyen  alkalommal amikor már véres az arca, megmenti Takamura Mamorou. Amikor Ippo-t elviszi a terembe ahol edzeni szokott, kiderül hogy híres japán bokszoló, és megtetszik neki az egész bokszolói szellemiség. Úgy dönt ő is  komolyan elkezdi, hála eltökéltségének hamar barátokra és egy igazi edzőre lel, aki átformálja egész lényét majd és ennek köszönhetően hatalmas változáson esik át, mind mentálisan mind fizikailag átalakul. Iskolásként kezdi és igazi sportoló lesz  óriási akarattal, kitartással, lelkierővel és bátorsággal.

A történetről elöljáróban ennyit. Mivel ez egy sport shounen, így nem kell mélyebb tartalmat keresni benne. Szimplán kikapcsolódásként tökéletes.

A hangok tiszták , és egy 2000-ben indult sorozathoz bőven megfelelnek. A szinkronról nem szólnék, mert csak ismételném magam - fantasztikus. A zene pedig, nos ezt döntétek el most ti. Tsuneo Imahori érdeme amúgy.

A grafika eleinte különös, de folyamatosan javul és a vége felé nagyon szép lesz. Ez különösen a mérkőzéseknél látszik meg.

hajime-no-ippo2

Tessék, mozgásban így néz ki.

dempsey_roll-ippo_vs_sendo

Az anime egyébként  a hasonló című manga alapján készült ami George Morikawa keze munkája és 1989-ben kezdte el és még mindig fut.

A sorozathoz készült még Hajime no Ippo - Champion Road című special, egy Hajime no Ippo - Mashiba vs. Kimura című OVA és most is megy a Hajime no Ippo: New Challenger című sorozat, mely folytatás és jelen pillanatban úgy néz ki egyelőre 26 részes lesz, de talán lesz második évadja is.

Mindent összevetve humoros, izgalmas és néha megható is, nagy kedvencem.

MAL 9 pont. Nagyon ajánlom megnézésre, megéri.

Ennyi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr5916241912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zonaldino 2009.04.22. 20:19:08

Nem értek egyet. Most nem írom le részletesen, de nem így van. A manga jelenleg 851 fejezetes, és még mindig fut, nem hagyták abba.

mazur51 2009.04.23. 18:32:45

Köszönöm a helyesbítést, javítottam
süti beállítások módosítása