Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Berserk

2009. április 02. - mazur51

 

146711216820071001094645

A sötét középkorban járunk, a háborúk megszokottak az emberek rövid ideig élnek, de van valami ami felülmúlja ezt a pusztítást, ez a  végtelen gonoszság  amely mindezek mögött áll és fizikai formát is képes ölteni.

Gutts a harcos zsoldosként keresi a kenyerét, majd beáll  a Héják Bandájába, amit egy Griffith nevű férfi vezet. Eleinte nem fogadják kitörő örömmel, de később képességeinek hála vezető szerephez jut és nagyon sokan bíznak meg benne.  Kettejük kapcsolata nem csak saját jövőjüket határozza majd meg.

berserk1

Többet nem írhatok a történetről, mert rengeteg fontos dolgot lepleznék le vele, elég az róla hogy nem az emberek azok, akiktől igazából félni kell.

A mangát 1989 óta rajzolja Miura Kentaro, és hatalmas érdeklődésnek hála amit ez kiváltott, az OLM 1997-ben elkészítette az animeváltozatot ami, kisebb változtatásokkal hűen mutatja be a mangát.

Azonban míg az még mindig fut, a sorozat a maga 25 részével véget ért. Ami azért meglepő, mert amióta elkészült csak nött a rajongok tábora. Pont ezért idegesítő, hogy ahol igazán beindulna  a történet ott vágták el, ezzel hatalmas űrt hagyva az érdeklődő közönségben. Idehaza ezt szerencsére betölti a magyarul kiadott változat ami a Delta Vision forgalmazásában olvasható.

Az anime ennek ellenére fantasztikus lett, rengeteg középkori utalással, hiteles és megragadó személyiségekkel, egyedi karakterekkel, és szimpatikus főhősökkel, időt felülmúló fantasy világgal.

A grafika hasonlít az eredetihez, de mozgásban látni mégis csak élvezetesebb. A több mint tíz év nem látszik meg nagyon rajta, élénk színek kavalkádja, a gyönyörű állóképek és a kellemes vmint borzongató hátterek tesznek róla, hogy meghatódjunk vagy éppen elborzadjunk.

berserk

A hangok a kornak megfelelnek, kivetni való nincs benne, minden szörcsögés és fröccsenés a helyén van. A szinkron - imádom ismételni magam - fantasztikus, mindenki remek munkát végzett, a három főszereplővel - (Hayashi Nobutoshi - Gutts ,Morikawa Toshiyuki- Griffith, Miyamura Yuko - Casca) - együtt mindenki hitelesen játszotta a kapott szerepét, legyen az pár perces vagy sokáig tartó.

A zene annyira nem nagy szám, de vannak közte kiemelkedő darabok is, és pont beleillenek a  cselekménybe. Hallgassátok meg.

Fordulatos, izgalmas, véres, brutális, megható és mindenek előtt földhöz vágó. Műfaját tekintve egy háborús akció horror shounen megfűszerezve egy kis szerelemmel.

A játékipar is jócskán kamatoztathatta a kreativitását, hiszen jelent meg már belőle, figura, kártyajáték, és konzoljáték is PS2-re.

Ahogy az EL-nél , így itt is 18-as a korhatár, de ennek a jelentősége inkább az utolsó részekre szorítkozódik. Mindezzel együtt nagyon ajánlom, nekem nagyon bejött, annak ellenére hogy nincs befejezve - de már van pár mangám is belőle. MAL 9 pont.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr8416241910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elhaym 2009.04.03. 15:29:35

Anime és manga között eddig mennyi a különbség?

mazur51 2009.04.03. 18:51:02

Eddíg a manga több dolgot tár fel, és még nem utal a multra

Elhaym 2009.04.04. 12:11:38

Köszi. Gondolom a manga véresebb is mint az anime.

mazur51 2009.04.04. 16:25:42

Igen, egy csöppet csak, inkább naturálisabbnak mondanám

Ayu-chan 2009.04.04. 20:57:17

Kedves!Ezt meg merjem nézni?

Elhaym 2009.04.05. 11:08:09

Köszi.:)
süti beállítások módosítása