Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Elfen Lied

2009. április 01. - mazur51

 

 

elfen-lied

Egy kutatóközpontban nagy mészárlás veszi kezdetét, amikor az egyik kutatási alany elszabadul, illetve valaki szándékosan kiengedi. Sikerül megállítani, de a lövedék ami eltalálja, csak megsebzi és belezuhan a vízbe, majd eltűnik.

Később : Kouta nyolc év után visszatér unokatestvéréhez Yuka-hoz, hogy a városban tanulhasson. Egy múltban történt esemény miatt nem sok mindenre emlékszik a korábbiakról. Kettesben lemennek a tengerpartra, ahol rátalálnak egy meztelen fejsérülést szenvedett lányra, aki csak annyit tud mondani, hogy Nyuu, ezért ezt a nevet adják neki. Hogy ne essen még több baja, egyelőre hazaviszik, ám ez nem bizonyul túl jó döntésnek mert még valaki velük megy akiről nem tudnak, ő pedig Lucy a lány valódi személyisége, aki meggyötört és bosszúszomjas. Akár így akár úgy, de mindenképpen sorszerű volt ez a találkozás.

elfenlied01bbd5

Ha a műfaját kéne behatárolnom bajba lennék, mert a rengeteg brutális, erőszakos, naturalista és véres jelenet ellenére, ez mégis csak egy kőkemény romantikus dráma. Animés körökben nagyon megoszlik a vélemény róla, van aki nagyon utálja, van aki nagyon szereti, és van aki még nem látta. Ezt azoknak írom.

Az eredeti EL Lynn Okamoto tollából került ki, a manga kicsikét másabb, több szórakoztatóbb és ecchi jelenet van benne és ezt nem a meztelenségre mondom. A 2002 és 2005 között futott képregénynek hatalmas rajongótábora lett, ezzel borítékolták a megfilmesítést is. Az ARMS hamar lecsapott a jogokra és a TV Tokyo 2004 június és október között be is mutatta a 13 részes sorozatot, ezzel még nagyobb sikert elérve, nem csak a Tv nézettség tekintetében hanem az eladási listákat nézve is.

A zenében megint nem lehet csalódni, Kondoo Yukio és Konishi Kayo olyan filmzenealbumot hoztak össze hogy csak na. A megható drámai részek alatt a fúvósok és a nagybőgő az ami nagy szerepet játszik, a komolyabb részeknél pedig a zongora is felcsendül velük, ezzel egy szép összképet adva a hangulatról ami átjárja ezt az egészet. Ugyanakkor az akcióra kihegyezett elektronikus és kissé rockos dallamvilág megállja a helyét, külön azonban nem érdemes hallgatni, ezt. Az opening egy gyönyörű nyitány és hozzá nagyon kellemes hanggal és szöveggel társul. Az ending pedig egy kicsit popposabb szám.

Hallgassátok meg az albumot

A hangok élesek és tisztán hallhatóak, a különböző zajok valamint effektek jól kivitelezettek. A szinkron - mint általában lenni szokott - fantasztikus, tökéletes játék, tökéletes szerepjátszás és tökéletes beleélés. Kobayashi Sanae Nyuu/Lucy-ként valami fenomenális, az ő hangja egyedül viszi az egész sztorit, de Suzuki Chihiro mint Kouta és Nakata Jouji Bandouként is tökéletes választás, ugyanígy minden szereplőnél.

A grafika a 2004-es színvonalat messze teljesíti, éles képek és színek, intenzív ábrázolásmód, ugyanakkor művészi szépség is jellemzi a romantikusabb részeknél és erőteljes lesz az akcióknál valamint a véresebb  részeknél. Maguk a karakterek nagyon szépek, Nyuu/Lucy kettősségén látszik meg igazán ez,  a különbség köztük szemmel is látható.

9409139elfen_lied_ep4_lucy

Fordulatos és izgalmas, minden tekintetben egyedülálló, több nagyon fontos társadalmunkban is létező problémát feszeget. A fantázia és valóság határán egyensúlyozva keres válaszokat, etikus és morális kérdésekben. Véres? Igen. Erőszakos? Igen. Megható és magával ragadó? Nagyon igen.

Személy szerint a mai napig kedvenc animém, habár sokan mondták, hogy kezdőknek nem ajánlott, nekem ez volt a legelső japán nyelvű sorozatom. ( Akkor kötötték be a netem ) Előtte én is csak azokat láttam, amiket a Tv is lead, vagy régen videokazin forgalmaztak. Nagy sokk volt, ugyanakkor rabul ejtett és szerencsére máig fogva tart.

Létezik még egy OVA is belőle, ami a sorozathoz tartozik, de nem utána, hanem közben játszódik.

Én nagyon tudom ajánlani, de szigorúan csak 18 év felett, ez nem vicc. Tessék nagyon nagyon komolyan venni,  MAL 10 pont.

Ennyi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr4516241908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása