Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Scrapped Princess

2009. március 29. - mazur51

 

 

scrapped_princess_5438_1152x864theanimegallerycom

Ahol járunk az  idő ismeretlen, a középkornak felel meg, azonban kicsit misztikusabb világ ez, mágia és varázslat létezik  és a legtöbben az egyház részévé váltak.  De nem csak ebben különbözik, van egy határ amin túl nem képesek és nem is lehet menni az embereknek.

Az uralkodónak két gyermeke születik, az egyiket a kék szemű kislányt halálra ítélik, mert Szent Grendel jóslata szerint pusztulást hoz a világra, ha eléri a 16-éves kort. Ezért Mauser Istennek felajánlva a mélybe vetik, de a kislány megmenekül és kedves gondos emberekhez kerül  ahol Pacifica néven elkezdik felnevelni. Idővel aztán, amikor jellegzetes szőke haja és kék szeme miatt elkezdenek vadászni rá menekülni kényszerül, de nincs egyesül vele vannak mostohatestvérei Shannon és Raquel Cassul, akik mindent megtesznek érte.

Ezzel megkezdődik az Elvetett Hercegnő fantasztikus utazása, mely végén talán megsemmisülhet a világ.

group-pic

Sakaki Ichiro 1999 márciusában adta ki először a történetet mangaként és 2005 októberében fejezte be. Szerencsére a jól eltalált történetnek köszönhetően a Bones Stúdio 2003-ban megvette a jogokat és egy 24 részes animesorozatot készített, ami legalább akkora siker lett mint a manga.

A grafika jobb mint több hat éves sorozaté, a hátterek viszonylag élesek, a kontúrok tiszták, a szereplők kinézete, mozogása és hatásuk a környezetükre nagyon  szépen lett megrajzolva. Látszik, hogy nagy hangsúlyt fektettek a karakter animációra.

raquelpacificashannonleo2201

shannoncz1803

A hangokra szintén nem lehet panaszom, jól kivehetőek a háttérzajok, a különböző effektek hangjai és a beszéd is. A szinkron csillagos ötös, bele képzelik magukat a cselekménybe, és úgy is reagálnak a különböző eseményeknél.  Miki Shinichiro mint Shannon, az általában nyugodt beszédével, de a kellő pillanatban heves és hirtelen hangváltásaival például az egyik kedvencem, de a Raquel szerepében felhangzó Ohara Sayaka is kiváló, ahogy sokan mások is.

yzf880mz

A zenében megint csak nincs kivetni való, Nanase Hikaru megint nagyot alkotott. Hallgassatok bele itt.

Magát a történetet elég nehéz lenne műfaji keretek közé szorítani, mert szinte minden megtalálható benne. A humor, akció, kaland, dráma, fantasy, sci-fi, mind részei és ebből adódóan, egyedi ábrázolást mutat be egy olyan kislányról, aki nem akar mást, csak élni.

Szerény véleményem szerint mindenképpen látni kell, az is jól szórakozhat rajta akit amúgy az ilyesmi nem szokott megfogni, nekem nagyon tetszett MAL 9 pont.

Ennyi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr2416241900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elhaym 2009.03.30. 16:02:31

Köszi, jól leírtad. Remélem egy nap majd az animax is leadja majd. Mangából az első kötetet olvastam, más mint az anime. Nem rossz, de animéhez képest gyengébb.
süti beállítások módosítása