Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

One Piece

2009. március 26. - mazur51

 

wallpaper_one_piece_episode_387

 

Monkey D Luffy minden álma az hogy - mint ahogy Gold D Roger is volt - Kalózkirály legyen, és akkor az ő tulajdonába kerül a mindenség legnagyobb kincse, a One Piece. Roger halála előtt elmondta hogy a kincs a Grand Line-on van, ezt hallva rengeteg kalóz és kalandor veselkedett neki, hogy megkeresse azt. Ezzel megkezdődött a kalózok nagy korszaka, melyben csakis egymás és a haditengerészet volt az ellenségük.

Luffy, hogy célját elérje elöször is legénységet keres magának, és így kevés ám annál elszántabb barátokkal indul el . Ám társain kívül még különleges képessége - gumiember tudniillik - is segíti, amit a Gumi gumi gyümölcs elfogyasztásával nyert el. Ez egyike az ún. Ördög Gyümölcseinek, amiknek az elfogyasztása után az illető különféle képességek birtokába juthat, ellenben ha vízbe esik megfullad.

Röviden ennyi lenne az alaptörténet, nem írom le kikből áll a legénység, mert akkor lelőnék pár fontos részletet is, amit magatoknak kell végigizgulni. Annyi elég, hogy akárcsak ő, a legénység többi tagja is csupa vicces  és erős figura.

A kidolgozottság a sorozatban 100%-os, minden bajtársnak külön története van, amit előbb utóbb be is mutatnak, ezek nagyon jó kis drámai részek. Ugyanakkor a nagy része az animének a humor és az akció jegyében telik. Ennyi idiótát egy társaságban rég láttam. Mindenkinek rendkívüli személyisége van, nincs két egyforma.

Az eredeti forrás, Oda Eiichirō mangája 1997-ben debütált a Weekly Shounen Jump-ban, és azóta is töretlen népszerűséggel hódít. Oda sensei saját bevallása szerint rendkívül nagy hatást tett rá a Dragon Ball és ezért sokat merített is belőle. Az animét 1999 október 20-án tűzte a műsorára a Fuji Tv, ami akárcsak a manga, a mai napig rengeteg részt élt meg, és még nem látni hol a vége.

A nagy sikernek lehet oka a történet, a vicces karakterek, a komoly cselekmény, a könnyed humort felváltó erőteljes drámai szálak, vagy csak a fantasztikusan kitalált egyedülálló világ. A lényeg hogy népszerűségének jelen pillanatban semmi sem állja útját.

A grafika az első epizódtól kezdve csak javul, és jelen állapotában a látvány kimondottan gyönyör a szemnek. A szereplők megrajzolása, háttér, tájak, mozgásdinamika, egytől egyig nagyon szép és jó.

A hangok terén ugyanaz a helyzet, az  effekteken kívül a zene nagyon ott van, az openingek és endingek kivétel nélkül sikeres j-pop, j-rock számok. A szinkron pedig kuriózum, a színészek kivétel nélkül hozzák a figurát, mindenki nagyon beleélte magát és ez meg is látszik, egyszerűen élvezet hallgatni őket.

Komolyan, egy rossz szavam se lehet, a sorozat tökéletes, minden megvan benne ami egy jó shounen-hez, illetve történethez kell. Egy perfekt 10-es a MAL-on.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr7016241894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elhaym 2009.03.27. 12:22:47

>Mindenkinek rendkívüli személyisége van, nincs két egyforma. Suit és a Xenot is ezért szeretem. :)
süti beállítások módosítása