Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

Chrno Crusade

2009. március 23. - mazur51

 chrno-crusade-03

 

Az 1920-30-as években New York-ban az I. Világháború utáni békés korszak alatt, a gazdaság virágzik, az emberek jól élnek..., de valami sötét, hatalmas és félelmetes erő is jelen van a mindennapokban, mely a teljes pusztulásra törekszik. Mindennapossá válnak a különböző démonidézések, ördögkultuszok, sötét mágia gyakorlások. Azonban ezeknek hatalmas ára van, a megidézett démonok mindent és mindenkit elpusztítanak aki csak eléjük kerül.

Ezek megfékezésére, és a béke fenntartására szolgál a Magdaléna Rend, ami olyan mint egy utolsó védelmi vonal. Ennek a  rendnek a tagja a 16 éves Rosette Christopher nővér és segédje Chrno.

A vidám és jódekéjű lány és társa, csak négy éve csatlakozott. Egyetlen céljuk, hogy megtalálják  Joshua-t , Rosette eltűnt testvérét, akit egy ősrégi gonosz démon, a Bűnös Aion rabolt el. Ő nem egyszerűen gonosz, ő maga a Gonosz.

Hogy teljesülhessen a kívánsága, Rosette egyességet kötött egy másik  démonnal, Chrno-val, aki hogy felszabadíthassa az erejét, Rosette életének  még hátralévő idejéből vesz el.  Így kettejük sorsa elválaszthatatlanná válik. Aionnal ellentétben Chrno azért segít, mert mindkettejüket szereti, és ezért nem szívesen használja az erejét.

A cselekményről még írhatnék, hosszú-hosszú sorokat, és az még mindig csak a felvezetése lenne, egy olyan fantasztikusan megírt történetnek, ami magával ragad és nem ereszt el a leges legutolsó percig sem. Amikor már azt hitted nem jöhet váratlan fordulat, az arcodba vágnak egy olyan csavart ,hogy nem térsz magadhoz még a legvégén sem, ami szerény véleményem szerint - bár eltér a mangától - minden idők egyik legjobb és legmeghatóbb befejezése.

Ennyit elöljáróban, a történetet 1998 novemberében vetette először papírra Moriyama Daisuke, megteremtve ezzel, egy a mai napig a manga és anime világában sikeres és kimagasló művet.  A Fuji Tv 2003-ban tűzte műsorára  a Gonzo stúdió gondozásában a 24 részes anime-t, mely azóta igen jelentős helyet foglal el a dvd eladási listákon.

A grafika gyönyörű, a rajzok, karakterábrázolás, mozgásdinamika elképesztően hitelesen lettek megcsinálva, egy rossz szavam se lehet rá.

A hangok kiválóak, a zene zseniális -  egyik kedvenc score-om (Nanase Hikaru - Gospel) - , és a szinkronszínészek kiemelkedetten jól teljesítettek. Kawakami Tomoko mint Rosette, vagy Ishida Akira mint Chrno, vagy Hayami Sho mint Remmington, stb stb, nem tudok olyat mondani akinek rosszul állt a szerep Inoue Kazuhiko, Aion szerepében több mint zseniális.

Azt hiszem már mindenki rájött, hogy a kedvenc animém. az a Chrno Crusade. Remélem nem csak én vagyok így vele. Szerencsére már Magyarországon is elérhető a sorozat, egyelőre csak a tv-ben, de nemsokára kiadják a dvd-t - már csak az eredeti hang miatt is preferálom - és a mangát is. Utóbbit a Mangafan kiadónál lehet majd beszerezni, ha megjelent. Tudom közhely, de próbáljátok ki, megéri :D

Itt belehallgathattok a zenéjébe is.

Ennyi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr8316241892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ayu-chan 2009.03.23. 20:28:33

hát ez igazán jól sikerült :D

Elhaym 2009.03.25. 14:51:45

Jó lett az ismertető. :)
süti beállítások módosítása