Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

H2

2009. március 21. - mazur51

 

 

H2_volume_1_cover.jpg image by kakerukami

 

Általános iskolában Kunimi Hiro, Noda Atsushi és Tachibana Hideo egyazon csapat tagjai voltak, azonban Hiro  és Noda lesérült. Az orvos szerint nem játszhatnak soha többé. Beiratkoznak a Senkawa középiskolába, Hiro a Futballklubhoz míg Noda az Úszóklubhoz csatlakozik. Amikor a futballklub kihívja a Baseball Fanklubot, a két barát nem bírja ki, hogy a játék alatt be ne álljon közéjük, és így mindketten kilépnek a saját klubbukból is. Később kiderül hogy a fiúk mégis játszhatnak, mert az orvos aki ellátta őket kuruzsló volt és letartóztatták. Rögtön ezután csatlakoznak  a BF-hoz.

Röviden ennyi az előtörténet, a komolyabb dolgok csak később következnek. Olyanok, mint szerelem, összetartás, barátság, kétség,  kitartás.

A szereplők közül érdemes megemlíteni még :

 

  • Koga Haruka : a klub menedzsere aki állandóan azon fáradozik hogy elismerjék azt, nem mellesleg szerelmes Hiroba
  • Amamiya Hikari : Hiro gyermekkori barátja és Hideo barátnője, és Hiro is szereti - bár sose mondta neki
  • Kine Ryūtaro : a FK nagy ásza, nagyszájú és bosszantó, de általánosban ő is nagy baseball játékos volt, ő Haruka-fan

A többi fontosabb karakter már csak a mangában tűnik fel amit Adachi Mitsuru 1992-től 1999-ig írt. Az anime 41 epizódos és pont akkor lesz vége, amikor beindulhatnának a dolgok, ennek ellenére van valamiféle lezárása, de akkor is benne marad a nézőben valamilyen hiányérzet. Talán épp ezért ha érdekel, akkor megnézheted a 11 részes élőszereplős tv sorozatot is.

Bármennyire rövid is, azt kell mondanom egyáltalán nem rossz, nem olyan mint mondjuk a Major, de kellemesen szórakoztat és ami a fő, miközben nézed jól érzed magad.

A grafika 95-ös animehez képest elég szép, a karakterek és azok mozgása, különösen a mérkőzéseken szépen van kidolgozva.

A hangok élesen szólnak és valósághűek, a szinkron mint mindig nagyon eltalált és a zene is pont ideillő. Én ajánlom, kikapcsolódásnak tökéletes.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr3816241886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása