Minden ami film.

Aaand, Action!

Aaand, Action!

True Tears

2009. március 20. - mazur51

  

A sorozat a hasonló című visual novel nyomán készült, azonban a mangával ellentétben ez más szereplőkkel és történettel bír.

A történet főszereplője Nakagami Shinichiro egy átlagos középiskolás diák, aki a szüleivel és mostohatestvérével él együtt.  A lány Yuasa Hiromi, akkor került a házba amikor az apja meghalt és mivel barátok voltak Shinichiro apja befogadta magukhoz. Azonban az anyja valamiért nem kedveli a lányt és állandóan undok vele. Az iskolában jól viselkedik sőt élsportoló, jó jegyei vannak és sok barátja, azonban otthon  szomorú és csöndes. Az apja halála óta nem is sírt,  Shinichiro nem tudja miért ilyen, mert azelőtt mindig életvidám kislány volt, és ezért segíteni szeretne neki, de nemigen megy neki.

A fiú az iskolában találkozik egy kissé bolondos, de kedves lánnyal Isurugi Noe-val, és szép lassan összebarátkoznak, azonban idővel ez mélyülni kezd. A gondjait általában legjobb barátjával Miyokichi Nobuse-val osztja meg valamint gyermekkori barátjával Aiko Endo-val, aki talán többet is érez iránta mint a barátság.

A történet több jelentősebb morális kérdést is feszeget, de a lényeg végülis az emberekhez való viszonyunk. Legyen az a barátság, a szerelem, a szánalom, a megvetés, a gyűlölet, vagy csak a közöny.

A grafika  - lévén 2008-as anime - nagyon szép. A szereplők, a tájak, épületek, és az emberi érzések is kellőképpen jól vannak ábrázolva.

A zene tökéletesen megfelel egy romantikus drámához, főleg a mélyebb hangok, és a zongora hallható, de persze a vidámabb részeknél sok más hangszer is felcsendül. Ráadásul a a fesztiválon a tánc alatti dobolás is hiteles. Egyébként az érdem ezért Hikuchi Hajimet illeti, hiszen minden zene ott és akkor szól amikor kell. Az opening és ending is a szabványnak megfelelő romantikus dalok.

A szinkronhangok mint általában itt is nagyon jól lettek megválasztva. Takagaki Ayahi brillírozik Noe szerepében, és Ishii Makoto pedig tökéletesen hozza az állandóan vívódó Shinichirót.

Személyes véleményem, hogy a jellemábrázolás és az emberi viselkedésminták hitelesek, és ennek fényében én egy erős 9-est adtam rá a MAL-en.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mazur51.blog.hu/api/trackback/id/tr5016241882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása